Runontapaiset kirjoitelmat

2. toukokuuta 2018

Uusi järjestys

Aloin siivoamaan kun viime viikolla laistoin ja pelkästään imuroin, nyt pesä kiiltää taas=) Koska viimeinkin sain hankittua jatkopätkän tv-kaapelille, sain asetettua telkun siihen ainoaan paikkaan missä se ei vielä ole ollut, samalla koko huoneen järkjestys muuttui.
Ensisijainen syy tähän muutokseen on tietysti vaihtelunhalu. Olen asunut tässä samassa osoitteessa jo yli kuusi vuotta mikä on ehdoton ennätys vaikka lasken mukaan lapsuuden toisen kodin jossa meni suunnilleen saman verran aikaa. Kun mutsi erosi ja ryhtyi kukkakauppiaaksi, muutettiin kolmen, neljän vuoden välein, aina parempaan. Tämä jäi jotenkin minulla päälle ja olenkin asunut yli kahdessakymmenessä osoitteessa elämäni aikana, pisin tätä ennen oli neljä vuotta. Mustalaisverta tai mitä lie mutta toisaalta säde on ollut 25 km eli saman paikkakunnan sisällä suurin osa, muutaman kerran olen asunut nykyisen Jyväskylän alueen ulkopuolella. Nyt on sellainen pesä etten muuta ennen kuin sen koiruuden otan, tähän kun ei saa. Kauhea taistelu päässä ajoittain kun koirakuume iskee=)
Toinen syy on tuo ikkuna. Tämä isompi huone (24 neliöö) on hämärä paitsi kesäisin aamusta, ikkuna kun on itään päin ja usein herään kuuden pintaan jolloin telkun katsominen/koneella hihhuilu on mahdotonta ellei ripusta pimennysverhoa parvekkeelle tai vaihda tv-n paikkaa kesäksi.

Se että on iso huone ja suhteellisen vähän mööpeleitä tekee tietysti tämän vaihtelun helpoksi, siivotessa joutuu joka tapauksessa siirtelemään kaluja joten kun tuo matot sisään niin samallahan ne huonekalut asemoi uusiksi. Joka siivouksen jäljiltä huone näyttää aavistuksen, tai sit kunnolla, erillaiselta. Muistan kun tein ensimmäisen kunnon mylläyksen ja lähdin viihteelle. Kotiin tullessa löi hetken tyhjää että mihis mä olen tullut... ;D Helpottaa myös se että kun tämä on aikanaan remontoitu niin löytyy 7 !! tuplasähköpistoketta eli ei tarvitse johtoja vedellä ympäriinsä, sen kun vaihtaa vaan pistokkeen toiseen kohtaan seinää.


Tuumasin tuossa aiemmin ettei tarvi sarjiksia vähään aikaan ostaa. Joten loogista on että tilasin kolme albumia lisää! Yksi AA-parhaita ja pari kyytipojaksi kun tuli samoilla pk-lla.


Tonin mukaan sää hellii viikonloppuna, sunnuntaina pitäisi olla jo ihan täysi kesäsää. Toivossa on hyvä elää, ja rauhassa kuolla.
Sanoi lapamato.


Sus'


Kun kalligrafian harjoittelijalta
paloivat päreet -teos/taidetta ilman aivoja.12 kommenttia:

 1. Onpa sulla siistiä ja viihtyisää! Tuollaisen sängyn mieki sitten joskus hankin, jos/kun on varaa ja paikka sille.

  Mulle ei oo ihan noin montaa asuinpaikkaa kertynyt, mutta vanhempien eron ja äitin yksityisyrittäjäksi ryhtymisen (mejän äititki oli samiksia :P) jälkeen kyllä muuteltiin, ja yksinkin sitten haeskelin hieman paikkaani maailmassa. Lokakuun lopussa tulis 20 vuotta täyteen tässä tönössä.

  Kurja ehto tuollainen, ettei saa olla elukoita! Vaikka toisaalta ymmärrän, kun tiedän mitä koirat voi saada aikaiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sänkyn ostin kummitytöltäni aikoinani, hyvin saa siinä mieskin unet;D
   Myöhän ny ollaan samiksii=)

   Poista
 2. Voi teitä vaeltajia..Mä en saanut kokoon kuin 9 eri asuinpaikkaa elämässäni :) Äidin helmoista muutettuani tämä on neljäs koti jossa asun ja jossa toivon mukaan saan asua jatkossakin.

  Siistiä ja viihtyisää on sulla - kyllä meilläkin..sitten kun saan projektin loppuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yks lahjakaveri kans ihmetteli kun osoite muuttui kokoajan;) Elämä kuljetti kunnes löysin täydellisen pesän.

   On tärkeää että kun herää aamulla ettei mikään ahdista kodissa niin ettei sieltä ensi töikseen halua pois. Tuli noita "huumeluukuja" nähtyä ja en yhtään ihmettele monen kohdalla että nuppi piti saada sekaisin heti aamusta.

   Poista
 3. Sudella on siistiä ja tilavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuumin pitkään että hankin toisen pöydän mutta päätin rakastaa tilaa enemmän=)
   Itseasiassa ihan liikaa neöliöitä kun juuri keittiössäkään elele, tää yksi huone riittäisi loistavasti. Onneksi on kohtuullinen vuokra.
   Ok-talo, keskustaan pari kilsaa ja järvikin on tuolla rannassa minne matkaa 1,5 km, eikös tämä ole suomalainen unelma? Ja vielä vuokralainen eli ei vastuita, ei lumenluontivelvoitteita ym.
   Nyt äkkiä vakka kynttilän päälle;D

   Poista
 4. Minä en ole koskaan ymmärtänyt tuota huonekalujen siirtelyä. Niille on yksi oikea järjestys ja kun se löytyy, siinä ovat - riippumatta siitä, että minullakin on ollut aikoja, jolloin koko ajan on vaihdettu kämppää - tai ehkä just sen takia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla esim sänky haki omaa paikkaansa, nyt se on joko tuossa tai sit ikkunan alla, enää se ei vaella ympäri asuntoa. Ellen sitten keksi alkaa keittiössä asumaan, sekin on käynyt mielessä.
   Sen voi otta feng-shui -harjoituksena: kun kalut on uusilla paikoilla, pitää vähän siirrellä muitakin että henget liikkuu oikein, taidon ylläpitoa;)

   Poista
  2. Henkien liikekö riippuu sängyn paikasta. Minulla on ollut 19 eri osoitetta viidessä eri kaupungissa. Henki on kyllästynyt ravaamaan ympäriinsä.

   Poista
  3. Näin kiinalaiset tulkitsee. Sielläpäin es. oven karmit saattaa olla vinossa, ettei pahat henget pääse sisään.

   Poista
 5. Tavaroiden pyörittely on mukavaa puuhaa. Nykyään olen vain niin laiska... Laskin itselleni 13 osoitetta eli muutettu on ihan kiitettävästi.

  VastaaPoista

Jätä puumerkki.. .