Runontapaiset kirjoitelmat

13. toukokuuta 2018

Oi Mutsi Mutsi..

Koska nyt oma on siirtynyt ajasta ikuisuuteen niin onnittelen Teitä kaikkia muita äitejä tänä kauniina päivänä, ja varsinkin Repua jonka olen puolipakolla ominut keinoemokseni, jatkuvasti pentu vinkuu milloin mitäkin riepua lämpimikseen, kiitos niistä.
Äidit on, varsinkin poikien/miesten, tärkeimpiä ihmisiä. Nostan hattua kun jaksatte meitä, pyyhitte perseemme ja vielä halittekin. Ootte parhaimmistoa. Kiitos!!
Kovasti puskee kukkaa pientareilla jo täälläkin. Todella nopea tämä muutos, ikäänkuin olisivat olleet valmiudessa ja odottaneet että vähän lumet sulaa ja pikkuisen möllöttää au, ja ei kun esiin=) Ällistyttävä tämä siirtymä kun äsken oli lunta maa valkoisena, hetken keväistä ja nyt mittari kipua jo hellelukemiin. Vähemmästäkin hämmentyy ihmispolo:O


Su 10.31


Elmeri tuli hoitoon viikoksi kun lähtivät Härmään kylpylöitsemään. Kyllä on rikasta porukkaa kun on varaa kotimaassa matkailla=) Tekisi itsekin mieli viettää muutamia päiviä siellä sun täällä Suomenmaassa vaan ihan tolkun kalliita yöpymisiä, pitäisi kai ostaa makuupussi ja teltanpätkä ja sit iltaisin etsiä joku lymypaikka, campingitkin kalliita, m'oon köyhä perkele! Jatkan Tallinan matkailua, tyytyväisenä.


Menet sen kameran kanssa ku vielä ehdit....


Siirryn parvekkeelle ravitsevan kahviannokseni kera jatkamaan Juurihoitoa, vallan loistava opus, Nousiainen kyllä osuu asian hermoon useasti, kuivannokkela sanahuumori kolahtaa ja ajatuksiakin herää ihan kiitettävästi. On kyllä minun mieleiseni kirjailija ja lisäksi telkussakin hyvä panelisti, tykkään kovin.

Aurinko paistaa ja vettäkään ei sada, taitaa olla joku kesäntapainen ajanjakso,


Sus'14 kommenttia:

 1. Elmeri <3 Onneksi on tuttuja, jotka matkailevat ja tuovat lemmikkejään hoitoon!

  Aurinkoista äitienpäivää kaikille äideille, aurinkoista sunnuntaita myös kaikille muille, nyt on kesä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin on kesäistä=) Elneri oli tänään kovin touhukas, nyt viimein etsiytyi lehtipaperikasaan ja nukahti.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kirjana hyvä, kokemuksena tylsä=)

   Poista
 3. Oi ihana Elmeri! Onnellinen Sus' kun saa tuollaista lelliä. Meilläkin oli konna, mutta sille kävi vähän huonosti... :(
  Nyt on tuoreita voikukanlehtiäkin luonnossa, ainakin meidän konnuus tykkäs niistä ja etenkin itse kukista kovasti. Ratamonlehtiäkin se valkkas syötäväksi, kun ulkona sai itse päättää mistä haukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kun on tuota huomioväritarraa niin laitoin selkään kolmion kun vein ulos, ällistyttävän hyvä maastoutumaan, jopa sisätiloissa;)

   Poista
  2. Joo se on hyvä olemassa. Kummitädillä oli Santtu-niminen kilpikonna, kun olin pieni, ja sillä oli laastarilla punainen rusetti selässä kiinni kun se oli ulkona.

   Poista
 4. Ai niin; pitäisin syrjivänä ajatusta, että VARSINKIN poikien äidit olis hyviä, jos en ehkä tietäis, mitä tarkoitat. En miekään olis poikia halunnu, ja pelottelin isäntää kuopusta oottaessani, että varmasti tulee poika ku on niin huono olo ja jättimäinen maha ja istukkakin viturallaan... muistan sen helpottuneen äänen, kun se synnytyssalissa sanoi "se on tyttö!" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin siis että pojalle äiti on niin tärkeä ja meistä on varmaan enemmän sydänsyrjällään-fiiliksiä äidille, tytöt saa sitten isät pelkäämään, varsinkin teini-ikää kun alkaa pitkätukkia raahaamaan yöjalasta kotio;D Mut siis, mun näkökulma on vino kun mutsi oli kuusvuotiaasta yksinhuoltaja, olisi ollut sille isällekin käyttöä....

   Poista
 5. Juurihoito: se ensimmäinen tökkäys sillä-mikä-se-nyt-onkaan on suoraan sieltä, mutta sen jälkeen: se tunne kun kipu loppuu, sitä ei voi sanoin kuvata. Nimim. Riittävän monta juurihoitoa läpikäynyt ja "hammaslääkäriä suudellut" ;)

  AM odotti aikanaan ponia tai dobermannia. Tuli Poika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen liki lukenut ja vaikka juurihoito onkin kirjan hammaslääkärin hoitokeino niin tässä tapauksessahan hoidetaan sukujuuria... Hyvän metaforan on Nousiainen tempaissut kirjaan.

   ..ja poika nimesi isän sudeksi ja äidin...yx helwetin pöllö!!! ;DD

   Poista
  2. Ja Poika on itse Pikku Karhu. Jolla on tällä hetkellä kavereina Kumma ja Tyttö -niminen kissa :D
   Onko meillä jotenkin outo perhe?

   Poista
  3. Nimet vähän ehkä oudompia normi mattijamaija -osastoon verrattuna, muutoin ihan perus metsänväkeä;D

   Poista

Jätä puumerkki.. .