Runontapaiset kirjoitelmat

3. huhtikuuta 2018

Taidetta ja töhryä

Luolamaalaukset tuhottiin graffiteilla. Tämä 18.3. Iltiksessä julkaistu juttu sai mut taas vaihteeksi näkemään punaista ja tuntemaan raivoa näitä helvetin tägaajia kohtaan, murrrr. Graffitimaalaukset on yleensä hienoja, siistejä kokonaisuuksia jotka piristävät sillanalusia ym betorakentamisen uljauksia.

Kuten nämä:
Miltähän tuntuu näiden tekijästä jos joku vetää päälle oman täginsä eli jos minä vaikka ottaisin sudin käteen ja kirjoittaisin isolla jotta SUS', olisivatko onnessaan? Tosin silloinkaan ei tuhoutuisi jutussa mainittuja korvaamattomia kulttuurikohteita.

Jyväskylässä koetettiin vinkkipalkkiota, ei toimi. Suomalaiset eivät mielellään vasikoi toisiaan vaikka sinänsä kerrostalojen kyttääjät ovatkin jo legendaarisia. Sitäpaitsi kun spreijaajat liikkuvat yön hiljaisina tunteina niin eipä heitä juuri kukaan ole näkemässä kun tekevät tekojaan.

(Piitsu, se pää on siis tuossa yläkulmassa)

Tämä mua kans sylettää huolella, tämä on se missä maan tasalla jalat sukeltaa ja pää nousee esiin tuolta yläreunasta eli se koko tila on samaa taideteosta. Tottakai siihen joku urpo tai itseasiassa muutama, on käynyt täginsä eli oman puumerkkinsä spreijaamassa. Sotkua saatana!!

Täälläkin on ns. graffitiseiniä pystytetty, mm. Killerin raviradan lähelle, missä saa ihan luvan kanssa maalata niin paljon kuin sielu sietää. Antavat myös kysyttäessä lupia näihin sillanalusiin, tässä meidän lähellä oleva jonka näin parin tyypin maalavan ensin mustaksi ja sitten tekivät taidettaan eräänä sunnuntaina, keskellä kirkasta päivää.
Väriä minitunneliin ihan ookoo muuten mutta en hitto vie osaa lukea noita;D Olen monasti koittanut saada viestiä selville mutta en vaan tajua. Joku palikka puuttuu mun grafiikkakortistani, heh...

Vaan tämä Roope palaa, sen minäkin tajuan ja on säilynyt koskemattomana, olisko vuoden tai kaksi:
Musta tuo on ihan tolkuttoman siisti! Varsinkin verrattuna siihen että siinä olisi harmaata betonia.

Ongelma ei ratkea ennekuin nämä graffitistit itse sen hoitavat eli skenen sisällä aletaan paimentaa näitä pellejä jotka sotkevat.Siinä on vain se ongelma että laittomuus kuuluu asiaan ja kaikenlainen kahlitseminen on skenelle vierasta. Ulkopuolisten toimet ei auta ellei sitten koko kaupunkia miinoiteta cctv-kameroilla. 

Joku ratkaisu pitäisi löytyä sillä sinänsä kannatettava juttu saa koko ajan paskaa niskaan näiden töhrijöiden tähden. Toivottavasti en koskaan törmää tägääjään. Saa tyyppi spreijauksen kokovartalolle, kunhan ensin läpsin sille itkut silmänurkkaan, oon ihan vitun ilkeä kun suutun, murrrperkele!
Olen minäkin pikkupentuna yhden tehnyt, Sleepy la Beef luki isolla yhdessä Vaajakosken alikulkutunnelissa, se maalipullo vielä vuoti ja kädet vihreinä juostiin karkuun kun joku meidät yllätti, 12-vuotiaat vandaalit... .
Yhden olen aikuisiällä käynyt lätkäisemässä Keltinmäen yhteen alikulkuun. Olin kaverin luona käymässä ja bongasin valkoista maalia purkin ja kysyin joutaako. Jouti. Toiseen seinää isolla - VASTUU ON SINUN ja kun en keksinyt mitään muuta niin se loppu päätyi vastapäiselle seinälle abstraktiksi teokseksi nimeltään Näin maali lentää=)


Etiäpäin, kohti vappua ja kesää, wuhuu;D


Sus'


6 kommenttia:

 1. Päälleajajan jätät rauhaan, mutta maalareille turpaan? Samaa mieltä olen sotkuista ja graffiteista. Tosin tägit ei minua haittaa kaupunkiympäristössä, mutta luonnossa en niitä siedä. Nuo kirjaimet on niiin tuttuja. Tuollaisia minä teininä kirjoittelin koulukirjoihini ;) Olen siis synnynnäinen graffittitaiteilija.
  Kulosaaren metroaseman meluaitaan tehtiin jokunen vuosi sitten hieno luvallinen taideteos. Kaupunki avusti. Sitten vaihtui johto ja päättivät maalata valkoista kaikkien graffittijen päälle. Nyt on taas uusi johto ja uusi hieno graffittiaita. Työllistyyhän siinä ihmisiä, kun puljataan edestakaisin.

  VastaaPoista
 2. No, täällä on esimerkiksi yksi PINS joka on lätkinyt tuota tägiään miten sattuu, paskin fiilis tuli kun näin sen yhdessä bussipysäkkikatoksessa johon näkövammaisten koulun oppilaat olivat tehneet sellaisen hienon maalauksen. Kyllä ottaisin niskasta ja vähän retuuttaisin ja saattaisi saada väriä vaatteisiinsa ja naaman;D Tuossa iässä voi vielä vaikuttaa, se tyyppi joka käskytti yliajajaa oli jo menetetty tapaus ja se eli joka tapauksessa niiiiin paskan elämän ja on kuollut jo.
  Pitää valita taistelunsa;)

  VastaaPoista
 3. Täällä maalla ei ennen näkyny ku kirkkoveneitä, sai olla tägeiltä rauhassa ennen tuon päihdenuorten huostaanottokodin tuloa. Nyt on acabia ja muuta tyhmää siellä täällä ja linja-autopysäkin roskis rikki. Eivät viitsi sitä enää korjata, kun se aina rikotaan. Ainoa "yleinen" roskis kilometrien säteellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehkää siihen porukalla sellainen kunnon teröäsroskis, että on mahdollisimman vaikea ja voimaa vaativa rikkoa, onpahan päihdenuorisolla tekemistä ja päänvaivaa ja sen jälkeen sitten muuta jaksa enää tehdäkään. Ja jos saavat silti rikki niin aamuksi uusi;DD

   Poista
 4. Meilläkin, siis maalla, on alkanut olla töhrijöitä. Yhtenä päivänä oli ilmestynyt vanhan rataseisakkeen mökin kylkeen joku teksti, ruma kuin mikä.

  Tuo Roope on hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne kyllä muuten kaunista maisemaa kaunista mutta täällä cityssä ihan paikallaan kun tuota betononpaskaa joka puolella. Hyvät noista on tosi hyviä, joskus näkee aika villejä elukoita, tai olentoja, mitä lie, täytyykin käydä kuvaamassa yks tosi hassu=)

   Poista

Jätä puumerkki.. .