Runontapaiset kirjoitelmat

29. huhtikuuta 2018

Kun oravaa suorasuuntaustykillä ammuttiin

by katja ikonen


Saamelaisnuoret r.y.n pj Petra Lahti nosti ongelmaksi lastenorkesterin intiaanipäällikköhahmon. YLE poisti ohjelman. Hienoa, taputti Petra itseään olalle. Ja ampui samalla itseään ja saamelaisyhteisön asiaa jalkaan.

1981 lähtien on saamelaisyhteisö ajanut omaa valtiota, saanut aikaan saamelaiskäräjät ja paljon autonomisia oikeuksia saamelaisille. Kieli on tunnustettu jne. Nyt tulee joku pyrkyri joka haluaa itsellen mainetta? Puuttui niin saatanallisen tärkeään asiaan, ehdotomasti ykkösongelmaan joka pitää hoitaa heti tai muuten maailma on maailman epäoikeudellisin paikka saamelaisille, kuin että lato-orkesterin yksi hahmo ja sen myötä suomalaisten lapsiperheiden onnellistaja pitää viedä pois ruudusta.

Petra Lahti, ajatelitko mitään vai mitä ajatelit?

Joka tapauksessa, ne jotka olivat saamelaisasian eteen tehneet töitä liki nelkyt vuotta, menettivät uskottavuutensa, ja ne suomalaiset ja muut pojoismaalaiset joihin tämä uutinen varmasti leviää, ja jotka kannattivat teitä, vetävät pois tukensa. Olet varmasti onnellinen tästä saavutuksestasi näin poliittisen korrektiuden ylilyöntiaikoina. Saavutit tavoitteesi. Ja mitätöit kokonaisen kansan uskottavuuden.

Ammuit suorasuuntaustykillä oravan.Sus'


Sunnuntaikuva 9.00


No nythän kyllä lähtee!!!
68 vee hard rock isoäiti pesee pöytää pennuilla!!!!


6 kommenttia:

 1. Itsekin lapsena lappalaisvermeissä kuljettuani en muutenkaan ymmärrä tuota kohkaamista kulttuurin omimisesta. Ehkä on parempi kun en kommentoikaan siihen mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolttalapsi saa kommentoida=)

   Poista
 2. En kommentoi, koska olen Lapissa käynyt vain keväthangilla hiihtämässä samoin marraskuun ensilumilla ja ruska-aikaan patikoimassa. Lukuisia keroja kylläkin. Erityisesti tykkään Pallaksen maisemista, Jerisjärven rannalla ollaan monesti majailtu tuttavien mökissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kerran Kemijärvellä käynyt ja tuli sellainen olo että sinne täytyy jäädä, sutena juoksemaan. Lähdin etelään pakoon;D Eli siis tiedän että kun sinne ensi kerralla menen niin visiitti on pidempi.(tekisi mieli yksi kaamos kokeilla, olla nelisen kk jossain tosi yläällä)

   Poista
 3. Muusta en sano mitään mutta isoäiti oli rrrrrrautaa, herranen aika!

  VastaaPoista

Jätä puumerkki.. .