Runontapaiset kirjoitelmat

5. huhtikuuta 2018

How can you have any pudding if you don't eat the meat?!

Harvemmin natsaa suora käännös biisintekstistä biisin säveleen tai ajatusrakenteeseen vaan eräs orkka ysärillä onnistui siinäkin:

Tiili seinässä!

Emme tarvii opetusta!
Emme tarvii luokanvalvojaa!
Synkkää sarkasmia luokkahuoneessa!
Opettaja, jätä lapset rauhaan!!

Hei opettaja, Jätä lapset rauhaan!!
Kaikenkaikkiaan, oot vain tiili seinässä!


Elikkäs Pink Floydin Another brick on the wall. Toinen mitä vetivät oli Hendrixin Foxy Lady eli Kettutyttö. Tuohan oli silloin aika ajankohtainen aihe=) Niin orkka oli siis Folkwaunu. Basistilla muuten oli bassotatuointi kädessä, se kun oli miehen pääsoitin (Folkkareissa soitti haitaria, säv san. käännökset ja laulu). Siinä luki Rok. Ai miksi? No kuulema juuri siksi;DD
Soitti usein baareissa kitaralla Väärinkäsityksiä merellä, luulin sitä monta vuotta hänen omaksi biisiksi ja kun kerran aloin hehkua että oletpas tehnyt hyvän biisin niin Martikaisen teoshan se onkin. Y.U.P. oli astetta kierompaa musaa soittava bändi, muutama todella hyvä biisi mutta yleisesti ottaen menee ohi. Basisti Valtteri Tynkkysen tunnen, pitää tätä nykyä baaria Hankasalmella.

Jopas oli tulla ongelma ja kompastuskivi siitä viivottimesta siihen penaaliin. Ensinnäkin piti käydä kahdessa kaupassa että löysi 20 sentin version ja seuraava trapoli oli että suurin osa markkinoiden penaaleista on tasan 20 senttiä! No, viivottimessahan on molemmin puolin vähän ylimääräistä että saa sen kakskyt mitattua/viivattua tasan. Ostin penaalin, pakkasin sen, en uskaltanut koittaa mahtuuko viivain siihen, olisi hajonnut pää.... . Tänään lähti hyvin jännästi teipattu paketti Sinisen sohvan Emännälle joka projektissa toimii. Tuli hyvä mieli=)

Hyvin jännän suklaalevyn ostin Sokkarin Mestarin herkusta - Cloettan Center -suklaalevyssä on normisti 5riviä kertaa 3 palaa. Tässä täysin ehjässä pakkauksessa oli kolme riviä ja yksi irtopala eli kolmasosa uupui. Palautetta laitoin, kuvien kera. Tulleekohan lapselle vähän suklaatilahjakorttia? Jos niin nam+++

Alkoi vaihteeksi sanat tulvia päähän, tällä kertaa sain niistä kiinni nämä:


Tanssien kuolemaan

Kuolaa poskella
Kuoloa kohden
en tahdo matkustaa!

Sikspä kannatan
myötämielisenä
Eutanasiaa!

Tanssien kuolemaan!
(En tanssi kuolemaa)


Runotekniikkaa - Silloin tällöin käytän valmista tekstiä, esim. biisiä, rivittämiseen tai muistisäännöksi. Edellisen voi laulaa käyttäen Dancing in the street -biisin säveltä;)

Sellaista eli vahvaa pyrytystä,
 (kun käytän tuota termiä itsestäni, se on positiivista, sellainen olotila missä on kokolailla vapaata assosiointia)


Sus'
Banco de Gaia- Seti I


8 kommenttia:

 1. Tässäpä sulle vähän erilainen versio Pink Floydin Comfortably numb'ista. Oli aika metka kokemus :D

  https://www.youtube.com/watch?v=jRk5Gjl_cAg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä arvasin! Scissor Sisters ♥

   Poista
  2. Kyllä olet ilkeä ihminen=) Olisin ollut paljon onnellisempi jos en olisi tuota kuu,llut;D

   Poista
  3. RH: SS on ihan paras :)

   Sus': Mun mielestä se on erilaisuudessaan nerokas :)

   Poista
 2. Aah, alkoi heti soida Van Halenin versio Dancing in the streetistä päässä! Oi ihana nuoruus. Ja suorasta käännöksestä tuli mieleen Moogetmoogs...

  Eikös Yorkshiren "vanukas" ole just sitä pannaria, joka paistetaan uunissa samaan aikaan kuin sunnuntaipaisti, jonka rasva sitten putoilee allaoleville puddingeille? Eihän sellasta voi syyä jos ei syö lihaa. Paitsi suomalaiset syö pannaria ihan siltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta vanukkaaasta en tiedä mutta kuulostaa oikealta. Tuo otsikko tulee siitä Anorher...alulta olevalta nauhalta missä opetta huutaa lapsille (sanoin nauha siksi kun kuuntelin Pulsea eli live version) Must se vaan kuulosti klikki-otsikolta ja on aasinsilta tuohon ekaan juttuun=)

   Poista
 3. Tiili seinässä 🤣. En yleensä kuuntele sanoja, vaan enempi melodioita, lukuunottamatta LATLn kappaleita.

  Yupiä tuli kuunneltua 90-luvun alussa jonkin verran opiskelukaverin innoittamana. Muutamaan kappaleeseen tykästyin. Pitääkin kaivella löytyykö niitä youtuben syövereistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kääklettää tuo latl...onneks on netti=)

   Mulla sama kun kuuntelen ulkomaan poppia, en kiinnitä sanoihin juuri huomiota kuin poikkeustapauksissa. Nyt es. Myles Kennedyn Love can only heal kolahtaa niin lujaa että oli tsekattava sanoitus, joka sekin on hiton hyvä. Suomenkieliset sitten onkin kuunneltava, jos pitää keskittyä johonkin muuhun niin laitan yleensä ulkomaan poppista ettei niiden sanojen kuuntelu häiritse. Ja jos on oikein keskityttyvä niin laita lupiräncee biitiksi taustalle, dj tiestoooooooooooooo world's best dj!!

   Poista

Jätä puumerkki.. .