Runontapaiset kirjoitelmat

9. maaliskuuta 2018

Uudet löydöt

Jei! Susulle pusu Kenny Wayne Shepherdista, tykkään. Leppoisan rytmikästä rytmibluusia/rokettia vähän tyyliin Steve Ray Vaughan/ Johnny Winter, lisättynä rouhealla äänellä, oih! (;D mikä ihmeen oih???)


Koska RHlla on kovin yksipuolinen käsitys diggaamastani musasta, laitan vähän listaa siitä mitä kuuntelen/löytyy koneelta:

AC/DC, Al Di Meola, Alanis Morrissette, Alter Bridge, Art Blakey, Audioslave.
Beatles, Black Sabbath, Bon Jovi, Bruce Springsteen, Kate Bush.
Charlie Parker, Chemical brothers, Clash, Cream.
Deep Purple, Dave, Doors, Dixie Chicks, Dead Kennedys.
Eagles, Ella ja Aleksi, Eppu Normaali, Evanescence, Eva Dahlgren.

Free, Giant robot, Gong, HH, Hector, Havana Black, Hooters, Howlin' Wolf,JAmes Blunt, James Brown, Jethro Tull, JJ Cale, Juice, Kemopetrol, Kinks, .....Nazareth!!!!! (Zen cafe <3)

Plääh, en jaksa luetella mutta siis kuuntelen paljon muutakin kuin jenniämaijaasanniavesalaa, nää naiset vaan nyt ovat olleet viimeiset 15 vuotta niin isosti framilla ja tehneet sitä kiinnostavaa musaa.
Kuuntelen siis sujuvasti niin jatsia, bluesia, rokkia, heavyä, hardia, metallia, progee, poppia, suomeksi, englanniksi, ruotsiksikin jopa!!

Tosin kun nyt itse katson listaa niin sieltä puuttuu indie kokonaan, mua kun ei kiinnosta sinnepäin rokkifiilistely, sitä pitää soittaa isolla kädellä;D Suurin yksittäinen tekijä on yleensä laulajan ääni, jos se ei toimi niin sit mäkeen. Robert Plantillä on ykköspaikka, top kolmoseen mahtuukin sit jo kymmeniä Mutta kaikkea olen valmis kokeilemaan, hurahdin aikoinani jopa hetkeksi Kentiin, on se nykyään ihan liian masentavaa kuunneltavaksi, Isolan taisin joku kuukaisi sit kuunnella läpi. 

Lisänä on yhdet biisit eli bändi ei muuuten kuulu suosikkeihin mutta on joku biisi mikä saa mielen nirvanaan, es. Kashmir - Aftermath, Golden Earring - Radar love, Argent - Hold your head up ja monta monituista muuta.

Riippuu niin fiiliksistä mitä haluaa kuunnella/mihin fiilikseen haluaa päästä. Kokonaan erilainen maailma on konehuttu (yleisnimi elektroniselle musalle). -96 sekin aukeni kunnolla (tarkoitan tranceä ym tyylejä, Jarre meni jo sitä ennen) Planet dog -levyn myötä, missä eri artisteja, mm. yksi ikisuosikki eli Banco de Gaia (kaikki levyt on koneella!) - Last train to Lhasa


onpas kiva junakuvastovideo, tykkään junista!

Näitä kuuntelen yleensä sellaisin yhteenpötköön -miksauksina eli kun tulee n. 70 minsaa musaa jossa ei juuri ole lauluja, niin on hyvä keskittyä es. pelaamiseen, kirjoittamiseen ym. Lähinnä kuuntelen ns klubi-trancea eli Dj Tiësto, A&B, Armin van Buuren ym. Olenpa ollut noin viitisen kertaa bileissäkin eli tamppaamassa (trancen tanssimista). Niissä saa itsensä kyllä sellaiseen transsinpoikaseen että kyllä tuulettuu pää ja tunteet. Siinä kun tunnin tamppaat tasaista rytmiä, valot vilkkuu (ei sovi riesaisille), rytmi pauhaa, vieressä muut tekee sitä ssamaa ja kädet heiluu muuveissa niin jo vain on hyvä meno. Joku päivä Ibizalle, tän tyylin Mekka=)


Eksoottisimmat rytkeet oli metsäbileissä. Normaalisti kun olen mennyt metsään (partio) niin sinne on menty nimenomaan sitä metsän huminaa, tulen räiskettä ja rauhaa varten . Tällä kertaa siellä onkin disco!! Tai rave taitaa olla oikea nimitys. Mieletön efekti. Ja vielä kun bileet oli luvattomat, laittomat niin sellainen ylimääräinen jännite lisäsi tunnelmaa. Rikollista biletystä!! ;D

kuva Turun bileistä, itse biletin Jkl


Pöllölästä löysin Pöpelikköön jossa oli mm. kotitöiden jakautumisesta. Minä kun asun yksin niin kotityöt ovat jakautuneet niihin joita teen ja niihin joihin käytän muita ihmisiä. Perussiivous eli matot, imurointi ja luuttuaminen sujuu, näistä vähiten pidän luuttuamisesta. Sitten on tällaisia kausisiivoamisia eli kohteita jotka tulee perusteellisemmin putsata ajoittain. Niihin on löytynyt tekijäksi vuokranantajan lapsenlapsi, tarmokas pesäpalloileva lukiolaisperfektionisti joka on käynyt ikkunat läpi, samoin suihkukopin ja vessan. 12 euron tuntipalkalla tekee, oman firman nimiin, jo ihan tukemisen vuoksi jätän nuo työt hänelle. Ihailtava nuori ihminen.

Ruokaa teen lähes sataprosenttisesti itse, juhlaruoat hoitaa kokkikaveri. Pyykkäys sujuu. Onneksi lumityöt ym taloon kuuluvat työt hoitaa alakerran naapuri tai vuokranantaja. Mulla on siis kaikki omakotitaloasujan edut ilman mitään velvoitteita, täydellisyyttä.

Pöpeliköstä bongasin Mua lemmitkö vielä, Kustaa? -blogin ja heti kolahti humoristisella otteella kirjoitettu elämänmakuinen teksti, seurantaan!
Voin suositella molempia. Lisää naisia Su'en lukuhaaremiin;DD

Kovasti sitä etsii uutta, niin musaa kuin blogeja, pitäisi välillä keksiä jotain ihan uutta, siis tekemistä. Sitä toistaa näitä samoja latuja vaikka niille uusia henkilöitä tuleekin. Ärsyttää kun oikeasti olen ihan käsi kädentaidoissa lukuunottamatta soittimia. Eilen kun tein levylihapiirakkaa (joka onnistui loistavasti, syntisen hyvää!) niin siinäkin hommassa on yksi kompastuskivi - miten voi ollakin kauliminen vaikeaa???? Siis oikeasti?? En vaan saa tasaista, oikeankokoista levyä aikaiseksi.

Ala-asteella tehtiin kirstuntapainen. Kovasti yritin, sahasin ja hion, lohenpyrstöä nurkkiin. Jossain vaiheessa huomasin että ne liitokset on ihan viturallaan ja oli sahattava kaikki pois ja tehtävä uudestaan. Laatikosta tuli siis noin kolme senttiä kanttiinsa pienempi kuin muilla.
Verellä petsattu.


Pöllö otti ihan hiton hienon tatskan!!! Wau!!


Rentouttavaa viikonloppua teille työnraskauttamille, työttömät ja eläkeläiset puoleen hintaan,

Sus'

Bongasin yhden kauppakadun kaupan
seinänjuuresta tonttu/keijuoven

9 kommenttia:

 1. Kova, ku kelpasi :D

  Musiikin valinta on niin fiiliksistä kiinni. Voi mennä vuosia, ettei kestä kuunnella jotain tiettyä, kunnes se jonain päivänä taas kolahtaa ku kalikka.

  Indie on jäänyt minullekin vieraammaksi, mutta siinäkin on poikkeus: The Czars (esim. heidän coverversioitaan eri biiseistä levyllä Sorry, I made you cry) ja John Grant (Queen of Denmark ja Grey Tickles, Black Pressure).

  VastaaPoista
 2. Kaikenlaista hienoa ja huonoa musaa on, enemmän kuin jaksaa kahlata. Suomalaiset hyvät naislaulajat on harvassa, Marjo Leinonen on yksi niistä. Erja Lyytinen vetää kans aika hyvin. Ei niin että innolla heittiä fanittaisin, Leinosta oon livenä kuullut pari kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Balls tuli nähtyä pari kertaa ja pyörittyä stadissa sen kitaristin kanssa, muksa tyyppi, taitaa olla nykyään r.i.p.

   Poista
 3. Kivaa tekemistä? Suosittelen työväenopistoa ja rohkeasti uutta kokeilemaan. Neulomista en suosittele, se ei ollut sinun juttusi. Monia mukavia asioita voi tehdä omin käsin tai "opiskella" kuten historiaa, kulttuuria, taidetta jne. Kokeile muovikaulinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D On nimenomaan muovikaulin, tekniikkakysymys, kai se ajan kanssa.
   Pläräsin t-opiston esitteen, ei oikein mitään mitä haluais. On ollut jo pitkään joku henkinen jumi ettei vaam kiinnosta muu kuin se mitä jo nyt on mutta silti haluaisi jotain muuta.

   Poista
 4. Kenny Wayne kuulosti oikein mukavalta. Musiikkia kuuntelen laidasta laitaan vähän fiiliksen mukaan. Bongasin listastasi Jethro Tullin joka juuri oli Suomessa. Mulla oli vakaa aikomus mennä keikalle, mutten saanut aikaiseksi...

  VastaaPoista
 5. Näin JTn -09 treellä, oli hyvä.

  VastaaPoista

Jätä puumerkki.. .