Runontapaiset kirjoitelmat

16. maaliskuuta 2018

Kyllä nykyään on paremmin!! (+Kirj.h.III)

Tämä saa samalla olla kirjoitushaaste eli kun ihmiset urputtaa ja jupisee että ennen oli kaikki paremmin, nykyään on ihan hirveää!! Siis poimikaa yksi asia mikä on teidän mielestä paremmin kuin ennen ja ihan vapaasti saa valita tyylin, itse teen tästä ihan normipostauksen enkä ala nyt runoilemaan, ei ole sellaista fiilistä.

         Matkustamisen hinta

        Olen tässä lähdössä Tallinnann, kaverin kanssa, Pihasta pihaan
        reissu tulee maksamaan noin 62,- eli 31,- per naama.
        Siis jkl-stadi-jkl Onni-bussilla 15,-, risteily A-hytti 10,- ja ratikkaliput 6,-
        per naama. Vielä kymmenen vuotta sitten tuolla rahalla olisi päässyt
        nippanappa junalla stadiin. 

        Joten kyllä nykyään on paremmin kuin ennen jos kriteerinä on hinta.


Menin siis konkreettisen kautta mutta monta muutakin asiaa tuli mieleen. Mistä tuli mieleen että ollaan nyt sitten tutkitun virallisesti onnellisia. Mukavaa. Ei vain tunnu siltä, enkä haluakaan. Onni on kauhean vahva huume, sitä jos alkaa olla liian onnellinen liian usein niin siihen jää koukkuun. Vedän mieluummin tätä tyytyväisyyskamaa, se saa riittää;) 

Joskin olisin onnellinen jos vielä saisin hullut unelmani takaisin!!

Ai niin, jotta ei nyt jää Su'esta väärää kuvaa niin enhän minä nyt niin ilkiö ole että ilmoitan ystikselle ostaneeni hänelle joululahjan maaliskuussa ja että siinäpähän kärvistelet!! ;D  Ylen julmaa moinen olisi eli se vain kuului osana läppää, tonttukirja on siellä missä pitääkin ja saatekirjeessä kotitonttuni Piiu kertoo tehneensä källin Su'elle ja pistäneen kirjan postiin koska tonttutietous kuuluu asiantuntijan kokoelmaan. Kaikkihan  lähti liikkeelle siitä että ritarílle piti keksiä se rinsessa ja sit tuli piiu, tonttuovi, kirjan olin toki bongannut mut nyt siis ilmoitin näin sillä kiusaavani ja loppu on historiaa!!

Oiken mukavaa ja kivojen kepposten täyttämää viikonloppua, tehkää pieniä, ystävällisiä jäyniä läheisillenne, sekin on tapa osoittaa että välittää,

Sus'

12 kommenttia:

 1. Meinasitko, että olisin jaksanut odottaa maaliskuusta jouluun? No huh huh, joku raja sekä Pöllön että Pietarinkin kärsivällisyydellä :D
  Mutta Piiu on reilu ylen reilu tonttu ja Su'en kannattaa olla varovainen - tontut tekee joskus kepposia isännilleenkin ;)

  Me Pietarin kanssa kiitämme ja kumarramme, kirja on jo luettu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en meinannu mutta annoin ymmärtää etten ymmärrä antaa;DD
   Tässä ajan kanssa sulle kertynee hyvä kokoelma, myös tonttukirjoja siinä kuin pöllöjä.

   Poista
 2. Matkustaminen ON halvennut!

  Sulattelen haastetta, nyt on takki surullinen, mutta koetan saada sunnuntaiksi jotain. Ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, ei ollut kiva uutinen:(

   Poista
 3. No se on totta, että hirmuisen moni asia on paremmin nyt, kuin ns. ennen, mitä se sitten tarkoittaneekaan. Ihmisten elinikä on noussut, työ helpottunut, terveydenhoidon mahdollisuudet parantuneet.
  Vaikka misantroopiksi itseni miellänkin, en tykkää siitä että ihmiset katoaa - terveyskeskuksen "luukun" takana ei ole enää ketään, mihinkään ei ilmoittauduta vaan mennään vaan kököttämään johonkin ja toivotaan, että ollaan oikeassa paikassa. Ei ole ketään, keneltä kysyä jos ei tiedä/osaa. Junissa ei enää konduktööri tai rahastaja myy lippuja, asemillakaan pääsääntöisesti ei myydä kuin jossain kioskissa korkeintaan. Ennen junahenkilökunta käveli paikallisjunan läpi joka aseman jälkeen ja toimi pelotteena hörhöille ja häiriköille, nyt siellä on matkustajat oman onnensa nojassa.
  Ennen raitiovaunuissa oli sekä kuljettaja että lipunmyyjä, nyt ei ole kuin kuljettaja ja sekään ei enää myy edes lippuja.
  Ennen oli kerrostaloissa talonmiehet, jotka ilmaiseksi (marmatuksen kera tosin) avas oven, jos avain unohtui sisälle. Nyt hoitaa joku kiinteistöfirma monta taloyhtiötä yhden päivystäjän voimin, sillä kestää tunti ennenkuin ehtii paikalle ja iso lasku tulee perässä.
  Kaupassakin itsepalvelukassat lisääntyy, bensa-asemat muuttuu kylmäasemiksi, pankkiin pääsee käymään vain sovittaessa tai parin tunnin ajan keskellä päivää jne jne.

  VastaaPoista
 4. Mua taas jonottaminen ärsyttää ihan simona joten itsepalvelun lisääntyminen ei haittaa joskin ymmärrän sen olevan haasteellista osalle ihmisistä. Muutenkin on hyvä että robotit korvaa sellaisia työtehtäviä mitkä aiemmin yksinkertaisesti "särki" ihmisen fysiikan ja turrutti sielun.
  Ihmisten pitää alkaa jälleen tehdä käsityöammatteja, valmistaa uniikkeja esineitä joista rakentaa itselleen toimeentulo, alkaa jälleen soittamaan musaa livenä ym, tämä kehitys on ollut nähtävissä jo kasarilla, rakennemuutos ei ole yllättänyt muut kuin ammattiliitot jotka seiskyt-luvun hengwessä ovat jymähtäneet saavutetuille linjoille.

  VastaaPoista
 5. "Ennen kaikki oli paremmin: ruoho oli vihreämpää, pulu olit lihavampia ja kivetkin oli kovempia"

  VastaaPoista
 6. Mukana ollaan, runo nimeni linkissä.

  VastaaPoista
 7. Mukana ollaan ja hyvä on sinunkin tarinasi aiheesta.

  VastaaPoista

Jätä puumerkki.. .