Runontapaiset kirjoitelmat

20. helmikuuta 2018

Uutta musaa... ja muuta sälää=)

Tuulitunnelissa käytiin musiikkikeskustelua ja eräs aihe oli uuden musiikin löytäminen. Vanhemmitenhan sitä jymähtää niihin tuttuihin ja turvallisiin, hyväksihavaittuihin valintoihin, ja kun musiikki liittyy niin vahvasti tilanteisiin ja tilanteet ja niiden tuottama tunnekokemus harvenevat, tuppaa valikoima pysymään samana.

Itsellä yksi keino on lukea Soundia säännöllisesti, monessa jutussa on you tube-video ja esim tämä kohtuu tuore juttu löytyi sitä kautta, Tuomas Holopaisen ja Johanna Kurkelan (aviopari) projekti Auri jolta on ilmestynyt eka sinkku:Eteeristä melankolinaa joka väräytti sielua sen verran että aloin kuunnella Kurkelan muuta tuotantoa. Kuolematon oli aikas hyvä ja sit tulikin vastaan tutunoloinen biisi johon rakastuin kympillä eli Rakkauslaulu; on soinut päässä koko päivän:


Jatkoin kuuntelua, spotifystä sellaista kokoelmaa neljästä eka levystä mutta totesin ettei sittenkään ole ihan mun musaa vaan sain kuitenkin yhden biisin lisää joka saa mut ja mun surumielisen sieluni hymyilemään=)

Spotifyssä on toiminto Samankaltaisia artisteja ja sitä klikkailemalla saattaa löytää myös hyvää musaa, sitä kuuntelee biisin kaksi, ei toimi, seuraava jne. ja lopuksi se mistä lähdettiin ja mihin päätyy saattaa olla hyvinkin erilaista mutta löytää silti jotain uutta ja kivaa. Tällä metodilla löytyi Shinedown, olikohan Alter Bridgestä kun lähdin ja nykyään orkesterin kolme levyä Leave a whisper, Sound of madness ja varsinkin Amaryllis on ajoittain soittolistalla (tykkään yleensä laittaa koko levyn soimaan), Bully on hieno biisi ja kiusaajat saa kyytiä eli aika ajankohtainen ja kipeä aihe:


Yksi mahdollisuus on laajentaa sitä mistä jo tykkää eli kun Kinks on aina toiminut niin hankin niiden levyjä läjän ja löysin tutulta orkalta paljon hyviä biisejä mitä en ollut kuullut.

Nykyään sitä tarjontaa on niin pirusti mikä vaikeuttaa etsimistä mutta toisaalta takaa sen että jotain kivaa ja toimivaa löytää saletisti, pitää vain uhrata siihen vähän aikaa.

Asiaa sivuten, kyselin jotain ankannettua nimeä tässä viime syksynä ja löytyihän se teidän avulla<3 Nyt löysin kun törmäsin jälleen aiheeseen, oikean kultasuonen, mistäs muualta kuin AkunAnkan Lataamosta. Tässä linkki artikkeliin jossa on aakkosellinen lista jutun jälkeen: nimiväännökset.

Näin lopuksi, illan potkupallo-ottelun (Chelsea - Barcelona) kunniaksi hieman Juicea:
"Mä menin Messiin juomaan kolpakon..."


Että mä tykkään tästä biisistä, oli aikoinaan truba-setissä, niiden kymmenen muun Leskisen biisin kanssa.

Musiikki, tuo katkeransuloinen ja ihanan makea elämän suola!!

Sus'

5 kommenttia:

 1. Satuitko katsomaan sunnuntaina Arto Nybergiä? Siinä oli yhtenä vieraana Tuomas Holopainen - josta olen aina pitänyt. Häneltä löytyi taas uutta musiikkia, tuon Aurin lisäksi. Hän kertoi kärsivänsä tinnituksesta, tuttu vaiva.. Ohjelman lopuksi soitettiin hänen musiikkivalintansa, jolla hän peittää öisin tuota ikävää vaivaa, täysi hiljaisuus kun on meille tinnituksesta kärsiville v..
  Ihastuin biisiin tietysti täysillä :) Vangelis: Fields of Coral

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vangelis! Vanhaa instrumentaali progehörhöilyä, tosin ei sieltä sekavammasta päästä. Löysit aarreaitan jos tyyli kolahtaa, niillä on paljon levyjä. Kokeiles myös jean-michel jarre samantyylistä, tässä tunnetuin biisi:oxygene part 4 You tubesta löytyy hienoja keikkoja, oli ensimmäisiä joka käytti laseria efektinä. teki selklaisia jättimäisiä keikkoja missä ympäröiviä rakennuksia käytettiin valoefektien luomiseen. uuh kuumottaa muistot kun niitä tuli kasarilla telkusta, sitä oli silmät pyöreinä että voihan hitto, mitä tapahtuu??!! ;D

   Poista
  2. Miten olin voinut unohtaa Jarren?!?!?
   Kaivelin esiin biisilistan siltä mainitsemaltani synttärilevyltä ja löysin muutamia "aarteita" :D - en ole aikoihin kuunnellut sitä.
   Listalla on tietysti ajankuvaan (80-luku siis) kuuluvat A-ha, Pet Shop Boys, Europe... Ja sitten löytyi taas Divine! Kuuntelikohan sitäkään kukaan muu kuin me :D :D

   Poista
 2. Kyllä ei vanhemmiten jämähdä, jos ei halua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pahimmat radikalismit tipahtaa ja konservatiivistyy hieman. Kaikki jämähtäminen ei ole huonoa;) Mut juu, aika pitkälle kiinni itsestään.

   Poista

Jätä puumerkki.. .