Runontapaiset kirjoitelmat

23. helmikuuta 2018

Saavutus, suklaasta, sus'huetseja!

Asetin vuodenvaihteessa tavoittekseni mm. alkoholinkäytön vähentämisen. Tammikuu oli viimeinen rymistely ja helmikuussa tarkoitus aloittaa jarruttelu. Noh, kuinkas kävi: suunnitelman mukaan aion rajoittaa juopottelun ehkä kolmeen kertaan kuussa. Nyt otin siis rahapäivänä 2. ja 3., tässä on se vaikeus että kun aloittaa niin toinen päivä on lähes vakio. Tarkoitus oli olla pari viikkoa selvinpäin, vaan 9.päivä paloi hihat pahemman kerran kun tämän tietokoneen kanssa väännettiin ja hain laatikon olutta jotta sit pikkupierussa rauhoittuneena saatiin kone toimimaan. Seuraavana päivänä lipitin vielä kymmenkunta olutta mutta en siis enää känniin asti.

Eilen oli tilipäivä kakkonen ja ensimmäinen oikea koettelemus. Olen nämä rahapäivät pyhittänyt vapaaoleskelulle jolloin saa ottaa kuppia, jo 12. vuoden ajan joten sen muuttaminen tulee olemaan taistelua (oma pää on sitkein vihollinen;). Eilen otin kolme olutta iltapäivällä ja yhdeksän pintaan vielä kaksi kun tuli kauppaan asiaa. En tullut humalaan. Projekti siis etenee hyvin ja ensimmäinen vaaranpaikka ohitettu kunniakkaasti. Seuraava sallittu kupinottopaikka tulee viikon päästä, sit seuraava 21.päivä. Maksa ja munuaiset kiittävät jo tässä vaiheessa, olemalla hiljaa:D

Kuva tiistailta, tuuli pudotteli pakkaslunta hiljalleen.


Asiaa suklaasta: Maailman paras suklaa on valittu, Kitkat. Hmm, ei minulta kysytty...en olis kyllä osannut vastatakaan mutta hyviä ovat Maraboun Nougat, kaksi tasaista, tiivistä kerrosta tiheää, ihanaa suklaata, tosin isompana satsina alkaa äklöttää, juurikin siksi että on niin tiheää, korkea suklaatiheys? ;DD Juttu sisältää suklaa-testin, sain 8/11.

Kismetin Omar on tällä hetkellä top 3ssa, ja varsinkin silleen että avaa sen toisesta päästä ja ottaa tuoksut nokkaan, oi miten hivelevää!!! Vahingossa tuonkin keksin, ostin ja avasin ja mielijohteesta ensin haistoin. Suosittelen kokeilua
Fazer Domino on uutuus suklaata joka saapuu kauppoihin toukokuun alussa, Jutun mukaan on herättänyt somepöhinää=) Sitä myydään jo vakiintuneen käytännön mukaan laivoilla ja tax free-myymälöissä ja koska olen lähdössä 21.-22.3, käymään Silja Europalla (taas, tiedän mutta mä vaan niin tykkään käydä merellä keinumassa) niin Teille, rakkaat lukijani, suodaan mahdollisuus saada tätä himoittua herkkua kuukausi etuajassa!!!
Levy maksaa laivalla 3,50 ja postimaksu on 240gr levylle 2,80 ja siihen kirjekuori niin kustannus on pyöreästi seitsemän euroa. Ota yhteys jos himoitset kyseistä suklaaherkkua elvistellen@gmail.com. Onpahan tekemistä kun pakkailee suklaalevyjä matkalla Tallinnaan;)

Intouduin eilen illalla saksien kanssa puuhailemaan, Sus'huetseja on maailmassa neljä lisää=) Olin jo tehtyäni sitä mieltä että nyt onnistuin kohtuu hyvin.

Taidan toteuttaa viime keväisen ajatukseni ja ottaa kesällä viltin mukaan, mennä kirkkopuiston kohdille ja pistää pop up-korttishoppi pystyyn. Hinnat 0,50 - 1,-Eur.
Ostaisitko ohikulkiessasi Sus'huetsin?Divarikäynti keskiviikkona oli rattoisa. Vierähti kaksi tuntia kun höpöteltiin kaiken maailman asioita, juotiin kahvia, ja katselin kirjoja. Sain vaihtokirjoista vitosen lapun ja tinkasin euron pois saadakseni Tom Clancyn Näkymätön vihollinen, hyväksihavaitun kirjailijan teoksia on helppo ostaa. Tämä on tuotannon alkupäästä ja kertoo terrorismista, valitettavan ajankohtaista vaikka kirja onkin julkaistu 1987.

Olin jo lähdössä pois kun jumituin ulko-oven lähellä euron pokkarilaatikon äärelle, löytöjä!!


Sotaa Siréniltä, draamaa Pulkkiselta, huumoria (toivottavasti, kunkku oli ihan suru) Kyröltä, sisällissotaa Tuurilta, Tauno Palon elämänkerta, ja sit tuo Ville Haapasalon seikkailujen ensimmäinen osa, kirjannut ylös Kauko Röyhkä - kuvat Juha Metso (molemmissa kirjoissa on ihan hiton hienoja mustavalkoisia kuvia!!!).
Kannatti penkoa koko laatikko. Pussikaljaromaani tuntuu olevan kertakäyttöinen monelle, yhdessä laatikossa oli neljä! kappaletta. Olen katsonut leffan kolmeen kertaan, jotenkin jäi nyt kirja koriin, ehkä otan sen ensi viikolla mukaan.

Sellainen viikko su'enpesäss',

Sus'

Ulvahdan mukavaa viikonloppua.

10 kommenttia:

 1. Somekohu suklaasta :D - en ole lukenut muuta kuin sen verran, että tiedän kohun olevan tuosta kyseisestä suklaasta ja siitä, ettei sitä saa vielä kaupoista! Kauhee poru yhdestä SUKLAASTA!! Miten paljon maailmassa onkaan suklaata, mitä meiltä ei saa, mä en muuten ala!!!! Esmes ekalla reissulla Siskon luona söin PÖLLÖsuklaita - niitä en oo nähnyt sen jälkeen missään eikä niitä ainakaan täältä käpykylästä saa. Mihin saa valittaa???

  Mulla on Pussikaljaromaani "työn alla". Ei vaan nappaa. Vielä ois 1,5 viikkoa aikaa lukea, mutta en vaan saa siihen oteta, en sitten millään. Liian sekava. Leffan oon varmaan katsonut joskus, mutten muista sitä.
  Helppo kertoa mielipiteensä kirjasta lukupiirissä, kun ei oo lukenut kirjaa kuin 30 sivua....

  VastaaPoista
 2. Valita Jalille, eiks sillä oo suklaatehdas? :D
  Pussikaljassahan ei sinänsä tapahdu mitää sen kummallisempaa, koko kirjan idea on siinä dialogissa, aikuistuvien miesten pohdintaa elämästä ja olosta.

  VastaaPoista
 3. Maraboun tupla-nugaa on niiiin nam, nam!

  Suotuisaa projektin etenemistä!

  VastaaPoista
 4. Suklaa on kuuluu maailman parhaisiin keksintöihin=)
  Kiitos.

  VastaaPoista
 5. Mun mielekäs on Ritter sport; mikä vaan maku ja sekotus. Mums!

  Vaikka kyllä Fazerkin kelpaa...

  //Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii. Tummat suklaat tökkii mut menee nekin hätätilassa:)

   Poista
 6. Hieno ulvontakuva. Suklaata voi joskus syödä, jos muuta ei saa ja olutta juoda terassilla, koska siinä on vähemmän prosentteja kuin punkussa, joten voi juoda enemmän ja viipyä terassilla pitempään. Tosin en tainnut viime kesänäkään käydä kuin kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vaihtanut kalliit terassit puistopussikaljaan jo ajat sitten;)

   Poista
 7. Ei ollut kohun arvoista Dominosuklaa. Tosin en juuri pidä suklaasta muutenkaan, salmiakki on mun juttu.

  Pussikaljaromaanin kuvauksiin osuin kävellessäni töihin, onneksi rajasivat pois sentään. En ole lukenut, en sitä enkä muitakaan Rimmisiä. Eivät kiinnosta trapeeksi.

  VastaaPoista
 8. Auts, oon vähän kade, haluaisin törmätä ja jäädä seuraamaan sitä kuvaustouhua, itseasiassa olisi mukavaa päästä johonkin filmiin apulaiseksi, voisin tehdä lähes mitä vaan. Olen yhden syys-kevätkauden ollut mikana näytelmässä, hieno kokemus nähdä kuinka se kasautuu alusta loppuun, päästiin viekä esittämään sitä joillekin näyttämöpäiville. Hoitelin yleishommia, lavastusta ja valoja sekä ääniä.

  VastaaPoista

Jätä puumerkki.. .