Runontapaiset kirjoitelmat

27. helmikuuta 2018

Hiirien jalanjäljet. . : . . :

Sitran elämäntapatesti on minulle suopea, hiilijalanjälkeni on 7200 josta asuminen nappaa 5100 eli en siis voi vaikuttaa (mitä sähköä tulee, mikä on talon valmistumisvuosi ym), neliöitä on kyllä liikaa. Liikenne ja matkailu on ekologista sillä en lennä enkä käytä juurikaan julkisia, alle 8km matkat kävelen, kesällä pidemmätkin. Juna- ja laivamatkat on ainoita joita olen tehnyt viimeisen parin vuoden aikana. Autoa en omista, naapurilta lainaan kauppareissuille joskus (kerran k) kun on paljon ostettavaa tai todella surkea keli. Shoppailen mitättömästi ja silloinkin käytettyä. Alle keskiarvon (7500) mennään, ilmastollinen omatuntoni huokaisi helpotuksesta;)
Sähkön kulutusta olen pyrkinyt aktiivisesti vähentämään ja siinä onnistunut. Kolmisen vuotta on sähkölasku pysynyt samana eli siis kun sähkönsiirtomaksut ovat kokoajan nousseet olen vastaavasti onnistunut pienentämään kulutusta. Lamput on vaihtuneet lähes kaikki, pidän valoja päällä kohdennetusti ja hella sekä nyt tietsikka ovat upouusia joten nekin vähän pienentävät. Suihkussa on lattialämmitys kosteuden takia, sen laitan päälle kun kelit alkavat kylmetä eli ei voi enää tuulettaa sitä kosteutta pois, silti pidän sen 2/6ssa joten saattaa pakkaspäivänä hetken viluttaa, muutenkaan en lotraa (yleensä), viiden minuutin suihku noin neljästi viikossa jos ei tule ylim hikoilua.

Hyggeilyä ja konmaria, lopputulos:


Tuollaista mulla on lähes aina. Matot olen alkanut laittaa vinoon siksi että jos ne on suorassa suhteesssa lattian suoriin linjoihin niin ne ärsyttää liikkuessaan eli kun ne menee vähän vinoon. Joten jos ne on alunperinkin kunnolla vinossa niin silloin se lievä liike ei haittaa. Nyt ne on ens kertaa molemmat samansuuntaisesti, aiemmin olleet peilikuvana tai sit vähän miten sattuu. Tämä huone on todella pitkä kun alkuperäiseen taloon (kaksi kerrosta tyyliin rintamamiestalo mut tiilestä) on rakennettu ajan myötä kaksi laajennusta ja viimeinen kohosi tämän yläkerran viereen joten ikkuna etelään muuttui seinäksi ja tuli parveke itään. Tästä johtuen huoneessa on paljon erilaisia kulmia, katto on toisesta päästä silleen kuudesosakulmassa ym. Vasemmalla näkymättömissä on sänky joka on seikkaillut oikealla seinällä, tuossa missä telkku on nyt kunnes päätyi ikkunan alle, Nyt käänsin sen seinän suuntaiseksi kun on ollut kylmempää

Ruukkuryssä tykkää kun pääsi ikkunan viereen yöpöydälle:


Kun tv-taso on pyörillä ja kaluja ei ole kuin pöytä ja kolme nojatuolia sekä kirjahylly ja yöpöytä niin niiden asemoiminen uudestaan  ei vaadi paljoa ja kun ne asemoi uudestaan tulee uutta ilmettä ostamatta mitään uutta. Helpompaa kuin heinänteko, huomattavasti=)

Kun kalut muuttaa paikkaa niin siinä samalla myös taulut on aseteltava uudestaan eli lopulta kaikki on tuttua mutta tuntematonta. Osittain telkku liikkuu myös valaistuksen eli vuodenaikojen vaihtuessa, tämä asetus tulee  muutumaan kun saan pidemmän antennijohdon ja kesä tulee, saan tv-n paikkaan missä se ei vielä koskaan ole ollut eli oikealle seinälle, keskelle. Tai chi eli jatkuva liike, pitää mielen virkeänä ja vähällä vaivalla..
Pääasia on että kodissa, tässä tapauksessa pesässä, viihtyy!!

Bongasin eilen kauppakeskuksen seinästä pituusmittarin, pitää olla vähintään metrinen että pääsee pöllön kanssa samalle oksalle:DD


Aamu on käynnistynyt naisäänten hivellessä korvaa. Herätessä päässä soi Irinan Hiljaisuus joten sillä aloitin, perään Jonna Tervomaata, Jenni Vartiaista, nyt Vilkkumaan stadionrokkia ja kohta Sannia ja Vesalaa

Kirpeää pakkaspäivää,

Sus'

Sheryl Crow with Dixie Chicks - Strong enough

11 kommenttia:

 1. Vau, kerrankin testi, jossa sain hyvän tuloksen eli olen vastuullinen kanssamatkustaja, 3800!
  Nyt on hyvä olla, eikun lihaa pöytään!

  Viihtyisältä näyttää suden luola!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä hyvä mieli kun pääsi alle keskiarvon;D Pöytä koreaksi, ruoka kiinaksi!!

   Poista
 2. Ihanaa avaruutta siellä sun kotona! Just tänään haaveiltiin kuopuksen kans isommasta talosta, jossa vois olla vaikka oma huone - mullakin - ja mie tuumin, että se hyvä puoli näin pienestä mökistä on, että hiilijalanjälki on pieni. 3500 oli kun mittasin hiljattain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja matot on tosiaan hyvä olla kunnolla vinossa... mun silmä alkaa kans aina mittaileen "suorassa" olevia mattoja enkä kestä, jos ne on epäsymmetrisesti!

   Poista
  2. On tilaa haahuilla, voisin alkaa seurustella ihan vaan sen takia että mahtuis tähän pesään toinenkin ilman kitinää. Epäsymmetria saa raivon partaalle, vinot taulut on pakko oikaista;D

   Poista
 3. Mä sain tulokseksi 7100, olen vihreä herkuttelija. Kyläily siskon luona, eli lentomatkat yhteensä n. 6 tuntia tekia varmaan osansa. Sähkön laatuun en voi kerrostaloasujana vaikuttaa, käyttöön toki ja lamput onkin yhtä lukuunottamatta jo vaihdettu. Auton käyttö on vähentynyt paljon, kun minä en saa itse enää ajaa - entisessä elämässä auton mittariin tuli vuodessa paljon paljon enemmän kilometrejä vuodessa.
  Kesämökistä pitäisi ilmeisesti luopua, se on näytti olevan meillä se kaiken pahan alku ja juuri :D

  Viihtyisältä näyttää minustakin Su'en luola!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lentomatkat on aikas iso osa kai kokonaisongelmaa. Ota joskus pidempi reissu, ensin laivalla Tallinnaan, sieltä Pariisin kautta ranskan rannikolle ja sit lautalla yli. Olisi hieno reissu....plääh, nyt alkoi itse mieli reissaamaan lontooseen ja taks;) eli ammuin itseäni jalkaan;D Onneks pääsee taas kolmen viikon päästä laivalle keinumaan.

   Poista
 4. Mun tulos oli 5800. Luulin saavani huonomman kun ajelen omalla autolla mutta muut asiat ratkaisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikinä laita mitään tstiä ko kaik saa pienemmä ko mä, pöh:(
   (synkkää murjotusta) Wi vaan kunhan vitsailen. Hyvä että ihmiset elää "oikein".
   Kehuin tekstissä kuinka olen ostamatta uutta ja juuri tulin kaupasta missä oli 70% ale, ostin kahdet farkut hintaan 23,-. Välillä on kiva langeta kun saa sulovileenin tavoin halvalla ja näillä menee taas helposti kaksi-kolme vuotta. Sain samanlaiset kuin viime keväänä ostin, maksoi vain puolet vähemmän ja toiset jotka menee edustuskäyttöön, käyvät ns suorista housuista kun ovat übersiistit.

   Poista
 5. Mun tulos on 3000 ja siitä pitäs kuulemma kertoo kaikille :0.

  Hämmästynyt Eija ja katti.

  ps. muuten ne kysymykset oli vähä niin ja näin, eli liian vähän vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kysymyksistä mutta kai siinä haetaan yleisiä linjoja. Nyt kerroit kaikille;)

   Poista

Jätä puumerkki.. .