Runontapaiset kirjoitelmat

3. tammikuuta 2018

Le Catastrof!!!!!!


Suklaa loppuu 2050 uutisoi Ilta-sanomat. Hirmuinen katastrofi, maailmankaikkeuden suurin vääryys ja vallankumouksen paikka. Maailman kaikkien tiedemiesten on välittömästi kokoonnuttava, varoja on ohjattava tähän tulevaisuuden kauhukuvaan, helvetilliseen dystopiaan. Suklaaton elämä ei ole ihmisarvoista. Kansanliike!!


Minullahan oli siinä mielessä täydellinen lapsuus että sekä isä että äiti olivat Pandalla töissä=) Maailmankaikkeuden täydellisin työpaikka kuusvuotiaan mielestä. Muistan kun eräänä kesänä mentiin heinäkuussa, kun pomot oli lomalla, kaverin kanssa käymään tehtaalla ja mutsi kierrätti sen läpi ja selitti mitä missäkin pisteessä tapahtuu. Uuh, ne tuoksut jotka vyöryivät päälle olivat huumaavia. Poistuimme naama messingillä, molemmilla muovikassillinen suklaatia ja muuta namia mukana, menimme kaverin ok-talon takapihalle. Sinne levitettiin viltti, raahattiin vintiltä kasa sarjakuvia ja alettiin mussuttaa. Sarjakuvia, suklaata, karkkia parhaan kaverin kanssa. Jos se ei ollut pala taivasta niin en sitten tiedä mikä.


Syntyykö uusi alakulttuuri? Suklaansalakuljetajat alkavat varustaa suklaaveneitä, itämeren pirturalli kokeen paluun? Hämäräperäiset, mustapartaiset miehet pitkissä poplareissaan myyvät suklaata kujien varjoissa. Lidlin 43 sentin suklaalevy maksaa 50 ekee, tavan Pandan toffeesuklaasta saa maksaa 80,- ja Fazerin sininen, tuo suomen suosituin suklaalevy, muodostuu chokolistien himoituimmaksi aarteksi jonka vuoksi vuodetaan verta, myydään omaisuuksia, kärsitään ja kuollaan.


Aseellisia yhteenottoja ei voida välttää, kansa nousee suklaakapinaan jonka rinnalla Mäntsälän kapina oli pala kakkua. Ei suklaakakkua.
Vieroitusklinikat täyttyvät chokolistien vaikerruksesta ja tiedemiehet etsivät kuumeiseti korvaavia tuotteita. Yleismieliala laskee pohjamutiin koska tuo ennen niin yleisesti saatavilla ollut mielenkohottaja, lohduttaja, päivänpiristäjä on nyt rikkaiden ja rikollisten hallitsema ylellisyystuote. Itsemurhatilastot räjähtävät. Le Catastrof!!!!!!!


Höpöhöpö! Vuonna 2050 ihminen ja teitokone ovat yhdistyneet neuroverkon kautta, tai jollakin muulla tavalla. William Gibsonin Neurovelho -teoksessa päähenkilö "jakkaa itsensä dekkiin" eli käsivarressa on laite johon tuonnetään plugi ja piuha yhdistetään koneeseen ja sit ollaankiin internetissä ajatuksena. Jossain muodossa tuollainen tekniikka tulee varmasti tapahtumaan, kyse on miten, ei milloin. Jo nyt on nanopartikkeleita joita ruiskutetaan verenkiertoon ja jotka toimivat enneltaohjatusti ja tekevät sen mitä ne on ohjelmoitu tekemään. Viraalitodellisuus on jo markkinoilla, lasit päähän ja olet Narniassa jos niin haluat. Tästä ei ole oikeasti pitkä matka siihen että ihmisen hermoradat saadaan yhdistettyä tietoverkkoon.

Siitä seuraa se että omia ajatuksia, tunteita, kokemuksia voidaan manipuoloida ja kaikenlaiset mielihyvät ja niiden aikaansaaminen tapahtuu nappia painamalla, ärsyttämällä sähköisesti reseptoreita ja aivot hoitaa loput. Fyysinen tarve suklaan syömiseen loppuu kun osataan oikeasta paikasta ärsyttää aivoja jolloin se suklaansyönnin tuoma mielihyväkokemus pläjähtää mieleen. Bonuksena elimistöön ei kerry ylimääräistä energiaa.

Itsehän olen tuolloin jo sen verran vanha ja muuttunut muutosvastarintaiseksi joten minulla on sadan kilon suklaajemma jossain jota en paljasta kenellekkään. Ainoa huoli on muistaa pyyhkiä suupielet ettei jää kiinni. Chokolistien himo on vaarallista.


Sus'


Syötävä lelu, maailman paras keksintö!!

28 kommenttia:

 1. Matkakuumeko aiheuttaa harha-aistimuksina sujuvaa tekstiä? Suklaatako aiot repullisen ostaa, synttärivieraat yllättää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooooh, kitos kehuista! Tuli itsellekin sellainen olo kun tuon kirjoitin että nyt on hyvä flow.
   Tuo suklaa-jutska pyörinyt mielessä pari päivää, tuo uutinen julkaistiin aiemmin vähän erilaisena. Ajattelin että kirjoitan siitä muutaman päivän mietittyäni mutta sain tuon Neurovelho-näkökulman päähäni ja loput tuli itsekseen.
   Ostan suklaata heti kun menen laivaan, Possun päivitykset on saaneet chokolistin (uudissana=) minussa huutamaan, vaatimaan, uhkaamaan mielenterveyttä. Laivalta saa laatusuklaata, nam++
   Mitäs repu itse näin aikaisin on hereillä, valvottaako annetut lupaukset vai herättikö koirapoika lenkille?
   Olen pitänyt taukoa kaikenlaisista päänsekoittimista ja unentarve vähentynyt, viisi tuntia putkeen saa nukuttua, sit herään ja päässä ajatukset laukkaa kuin pakokauhuinen hevoslauma. Erittäin mielenkiintoista mutta hiukan rasittavaa.

   Poista
  2. En ollut vielä ehtinyt nukkumaan mennä. Elän eläkeläisen kiireistä elämää ;O

   Poista
 2. Suklaata vois jemmata varastoon, mutta harmi, että se menee pilalle. Pahinkin suklaanhimo häipyy, kun näkee harmaan kerroksen suklaan pinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi, joskus avannut jonkun pääsiäismunan joka oli harmaa, menee juu himo.

   Poista
 3. Uskon, että se menee juuri noin, paitsi että ihmiskunta on jakaantunut vähintään kahtia, ja vain parempi puolisko saa noita etuja, köyhien ja huono-osaisten kärvistellessä ilman puhdasta juomavettä, ruokaa ja suklaata. Ja terveydenhuoltoa. Ja asuntoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cyberpunk!! Saattaa olla että maailma on tulevaisuudessa korporaatioiden hallinnassa ja silloin pelkosi luultavasti toteutuu. Sci-fi on parhaimmillaan kun se ennakoi oikeasti tulevaisuutta kuten Jules Verne, tosin maan keskipisteeseen ei ole asiaa=)

   Poista
 4. En varmaan täytä oikean naisen kriteereitä, mutta ei tuntuis missään jos suklaa loppuis. Joulun aikaan on tullut joitakin suklaapaloja syötyä, mutta se nyt on sellaista täytehommaa, jos jossakin on suklaarasia auki pöydällä. Paljon pahempaa olis, jos maailmasta loppuis vaikka perunamuusi.

  -Marra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole naisten yksinoikeus jäädä suklaakoukkuun;D Perunamuusia ei tulisi ikävä, olen makaroonin ystävä. tosi harvoin muuten tulee perunoita syötyä tätä nykyä, viime vuonna taisi mennä peräti nelisenkymmentä kpl, keitoissa.

   Poista
 5. Toi Panda-juttus: käytiin luokkaretkellä Pandan tehtaalla ja saatiin mukaan pussilliset lämmintä, juuri uunista tullutta lakritsipatukkaa. Jösses, et se maistu hyvälle!
  Suklaa on sellasta tahmeeta mössöö suussa kun sulaa, joka pitäisi saada alas jollain nesteellä. Paras olis shamppanja kai.

  //Eija ja katti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen maistanut kans tuoretta lakua, hyvää=)

   Poista
  2. Possu on aina haaveillut, että pääsisi karkkitehdas-kierrokselle. kuulemma siellä saa maistella, niin paljon kun jaksaa. Ei ole koskaan Possulla ollut tilaisuutta. Yläasteella possu pääsi käymään vain Rautaruukilla, mikä oli tosi tylsä paikka. :/

   Poista
 6. Tätä se ilmastonmuutos teettää, samaan aikaan ellei aiemminkin loppuvat tai ainakin vähenevät niin kahvi ja tee joista ensimmäisen kohtuuton kallistuminen tai peräti loppuminen ajaa mut veritekoihin sillä en voi kuvitella elämää ilman kahvia!
  Tästä suklaan loppumisesta ja korvaavista aineista oli hiljakkoin juttu Ylen puolella ja tässä uutisessa on listattu mahdollisia korvikeaineita ja selostettu niiden soveltuvuudesta/ominaisuuksista:

  https://yle.fi/uutiset/3-9971361

  Mitä taasen neuroverkkoihin tulee, niin heti kun suomeen rantautuvat nämä terveydenhuoltopuolella yleistyvät rdif:t, niin aion asennuttaa sellaisen koska yhteen siruun saadaan ympättyä hitosti muitakin ominaisuuksia kuin terveyspuolen asiat joista mainittakoon ambulanssikuskien mahdollisuus skannata kaikki terveystiedot allergioita ja lääkityksiä myöten.

  Tässä lähitulevaisuutta:
  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/unohda-pankkikortit--jasenkortit-ja-avaimet--jo-tuhansilla-ruotsalaisilla-siru-ihon-alla/8hbpMALZ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tahtoo myös sirun niin ei tarvi pelätä hukkaavansa pankkikorttia tai passia. kas kun tulikin mieleen, lähden reissuun tunnin päästä;)

   Poista
  2. Voisin lähteä Havaijille vilejelemään kahvia..

   Poista
 7. Kyllä mulle olis paljon vaikeampaa, jos kahvi aj salmiakki loppuisi. Onneksi salmiakki ei kasva puissa.

  Meillä on Fazerin tehdas kylän vieressä, se vasta on vaarallinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niija Neurovelhon luin joskus yläasteella, pitäisi ehkä lukea uudelleen..

   Poista
  2. Lue ihmeessä. Metsästin sitä tuossa pari vuotta sitten kun halusin uuslukea, onneksi löytyi kaverin hyllystä.

   Poista
 8. Vuosi 2018. kahtiajakautumisen aika syvenee, vastakkainasettelu voimistuu.
  Tulevaisuus ilman suklaata on teeskentelyä vain, joten ei siis tulevaisuutta.

  Mukavaa etelän reissua!

  Ai niin, kävin jättämässä kommentin tuonne joulukuun puolelle, kirjoitukseen, jossa oli se runoni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dystoopikko!! Aina on Toivoa. Usko lupasi niin ja Rakkaus ei valehtele koskaan.

   Poista
 9. Mun elämäni helpottuisi huomattavasti, jos suklaa loppuisi jo aikaisemmin. Suklaaholisti minussa paranisi - vai paranisiko? Tarvitsisinko apua?
  Muikkuja mulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manaan kaameat vieroitusoireet ja ikuisen kaipuun.

   Poista
 10. Ihan säikähdin tuota uutista, kunnes tajusin, että ehdin todennäköisellä onnella kuolla ennen kuin nanot hyökkäävät verenkiertooni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelästys tekee verenkierrolle hyvää;D

   Poista
 11. Vinkki: https://www.empireonline.com/people/will-smith/netflix-confirms-bright-sequel/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nice. Tykkäsit elokuvasta?

   Poista

Jätä puumerkki.. .