Runontapaiset kirjoitelmat

20. joulukuuta 2017

Surrealistisempia sarjiksia

Ahmed Ahne oli ensimmäisiä sarjiksia jossa todellisuus näytettiin vähän epätodellisempana. Lentävät matot oli normi, hammastahna hämmästyttävä taikaesine!!

Isznougood

Samaten ensimmäistä kertaa hahmo oli jotenkin tietoinen itsestään, muutaman kerran piirtäjä Tabaryä huudeltiin hereille=) Family guy on vienyt tämän pisimmälle, hehän ovat töissä animaatiohahmoina animaatiossa, todella häiriintynyttä livesarjakuvaa (eiks o loistava termi?;)

Pidän myös siitä näissä että tarinoita on yhdessä albumissa useampi, ne ovat tiiviitä ja täynnä häiriintynyttä pakkomiellettä ja loistava sidekick Saunabad-parka joutuu koville mutta laskun juonistaan maksaa aina Ahmed itse.
Oikeus voittaa!!Friikkilän veljekset kolahti ja lujaa, sattuneesta syystä=) Kieroutunut, jopa perverssi huumori oli nuorelle miehenalulle mitä vapauttavinta, tyyliin:
  -Ai, tällaistakin on olemassa ja voi tehdä???? :O ;D


Rakastan tuota viisasta kissaa tuossa vas.alakulmassa, ehdottomasti viksuin tässä porukassa! Jokaisen sivun alalaidassa on yleensä Läski-fredin Kissan oma strippi, joissa nopeita huomioita kissan näkökulmasta, sivujuonteita varsinaisille tarinoille. Ehdottoman viihdyttävä sarjis!!Vanhan merimiehen tarinan löysin kirjastosta (yksi parhaista ideoista maailmassa koko suomen kirjastosysteemi!! alkper.idea aleksandria=), Hunt Emersonin piirtämä tarina mukailee alkuperäistä S.T. Coleridgen (morfiinipäissään) kirjoittamaa runoa, HE on vain kuvittanut sen hieman himmeästi, esim. jos merimies istuu runossa kivelle, sarjiksessä kivi on Mick Jagger;D


Samaten kun onneton merimies menee ja ampuu albatrossin, sen kuolinkamppailu on revitelty koko sivun mittaiseksi ja on todella hauska. Hienot piirrokset, mielettömät värit ja tietenkin upea runo saivat minut hankkimaan tämän albumin, ja kun yksi hävisi elämän aaltoihin, hankin toisen jonka päädyin antamisen ilosta lahjoittamaan. Hyvää on mukava levittää.

Tätä todellakin suosittelen ihan kaikille, uskomattoman hieno kokonaisuus, ja huumorilla sekä piirroksilla saa runon avautumaan nuoremmillekin.
Ehkä paras yksittäinen sarjakuva-albumi jonka olen ikinä lukenut.Kaikista levottomin on kuitenkin Cocco-Bill!! Siis niin sekopäistä parodiaa villistä lännestä! Kuvat on täynnänsä yksityiskohtia, esim. sylkykupista nousee käsi joka pitää makkaraa jolla on naama ja knallihattu päässä;DD


Kuvan tarinan juna etenee niin että kiinalaiset työmiehet asentavat kiskot junan eteen, siirtyvät taakse, purkavat edelliset siirtäen ne taas eteen jne. Silti juna etenee hämmästyttävällä nopeudella!! Nämä ovat muuten tolkun harvinaisia, jos löydät, säilytä!!

Tuli mieleen vielä yksi päräyttävä muistikuva: -Coccon (kuten LLn) hevonen on kokolailla osaaottava ja todella kyynisen viisas. Eräässä ruudussa polle on samassa hotellihuoneessa Coccon kanssa, makaa selällään, peiton alla ja lukee.........mitäs muuta kuin Vauhdin Maailmaa!! ;DDDD

Vaikka olen erään numeron lukenut elämäni aikana ehkä kymmenkunta kertaa, löydän siitä aina jonkun uuden yksityiskohdan. Ei kun kuppi kamomillateetä käteen ja nauttimaan:)

Sus'


Nää animaatiot on kesympiä kuin sarjikset mut toimii silti.

13 kommenttia:

 1. Ah, mä muistan äAÄhmed Ahneen ja CoccoBillin joista jälkimmäinen oli todella kipeä aavikolla vaeltavine makkarapötköineen :D

  Kaikki hyvä ja hauska on tapettu, nykyään ei ole jäljellä eikä enään tulla keskimään mitään yhtä hauskaa kuin nuo ja monet muut menneen ajan lehdet ja ohjelmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nääh, on niitä, ei vain pidä jäädä haikailemaan menneisyyttä, unohtaen sen kaiken paskan ja antaen itsensä luulla että ennen oli kaikki paremmin. Aika kultaa muistot, oi Oudompi Paimen. Ennen ei ollut mitään niin hauskaa blogia kuin esim sinun, kritiikki oli paljon laimeampaa ja elettiin jossain kekkoslandia jähmettyneisyydessä, Joo, jotkut asiat oli paremmin osa huonommin mutta niinhän ne on nytkin ja tulee aina olemaan;D

   Poista
  2. Okei, okei. Kyllähän tuo on toisaalta totta mutta silti, jotenkin tuntuu että nykyisenä kertakäyttöön perustuvana aikakautena meille tarjotaan vain pelkkää kimalteella päällystettyä paskaa vailla mitään sisältöä mutta voihan se olla niinkin että tämä on vain vanhan, paikoilleen jämähtäneen runkefäärdin ajatusmaailma :D

   Miksi olet hävittänyt Matin sähköpostauksen? :O
   Näin sen jo eilen syötteessä mutta tulin vasta yt lukemaan sitä tai piti lukea, mutta se oli poissa.
   Lähestyttiinkö sua valtioneuvoston taholta vaimitvit? :P

   Poista
  3. Nykyään sen tarjonnan määrä on niin tolkuton, pelkästään netistä' löytää niin pirusti sarjiksia ettei mitään rajaa ja paperillekin vielä painetaan huru mykke. siitä ongelma, vaikea etsiä kaiken joukosta ne hyvät.
   Ei kun hävitin kun se ei sopinut näiden sarjispostausten linjaan, olin liian spontaanisti liikkeellä;)
   Mut se meni niin että Vanhaselle tehtiin sydänmen rytmin siirto sähköisesti (IS-uutinen) ja heitin et vanha rytmi oli Vanhoja poikia viiksekkäitä-biisi ja kun Matti sai virtaa niin se rytmi muuttui AC DCn Rockeriksi=) eli Kyllä käy nyt Vanhaselta Rock'n'roll!!

   Poista
  4. Aaah...no nyt mä ymmärrän ja aika hyvä tuo lisävirran saannista juontunut ajatus. Noin kun se kävisi oikeasti niin laitettaisiin sekä eduskunta että hallitus laturiin ja sen jälkeen täällä ehkäpä asiat alkaisivat luistaa himppa paremmin.

   Poista
 2. Oijoi, nyt tuli ihan ikävä Corto Maltesea ja vanhaa Non-Stop-lehteä kaikkine ihanine sarjiksineen. Miksei enää tehdä sellaisia :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehdään kun osaa etsiä ja pst. tsekkaa ed kommentti.

   Poista
 3. Possu ei kauheesti lue sarjakuvia. Ahmed Ahne on hauska. Aku Ankka nyt tietysti. Mummo, B. Virtanen, Viivi ja Wagner. Väinämöinen. Siinä ne tais ollakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivi ja wagner on kyllä ehdoton!! Samoin tykkään Nemistä, kivaa kun nykyään voi lukea netistä ilmaiseksi ja sit jos joku toimii niin voi ostaa kirjaversion<3

   Poista
  2. Eikö Sus käytä kirjastoa?

   Poista
 4. On jäänyt joskus 15 vuotta sitten joku maksu maksamatta ja se on mennyt perintätstoon ja nyt se on ihan älytön ehkä 20--->300 ekeen, jaksavat periä ja lisätä kuluja ja korkoja.
  Eli en.

  VastaaPoista
 5. Nemi on ihana ja meillä asuu sen sielunsisko :) (en minä)
  Joskus teini-iässä satuin lukemaan kotimaisen sarjakuvan koottuja (sellanen paksu iso kirja, en muista nimeä) jossa oli Jukka Tilsan hulvattomia sarjiksia. Se on tehny vähän, mutta hyvää. Jotenkin se mun kieroutuneeseen huumorintajuun iskee täysiä. "Ostaisin metrin makkaraa." "Sitä myydään kiloittain." "Ostan sitten kilometrin."

  VastaaPoista

Jätä puumerkki.. .