Runontapaiset kirjoitelmat

11. joulukuuta 2017

Kisan loppu häämöttää

Tässäpä kooste ehdotuksista:
Possu Munkki                              Pertti
HPöllö                                          Eki (tai Erkki)
Repu                                            Jalkarauta
RH                                                Gandalf Harmaa
Sinisen Sohvan Emäntä               Armi Carrera Kulkija
Susanna maalta                           Susanna
Cara                                              Hukka, Kiito, Paikki
Sirpa                                             Testis, suentassu*), Hopeanuoli


Vielä on tämä ja huominen aikaa heitellä nimiehdotuksia, voittaja julistetaan keskiviikkona 13.12.2017

Loppuun asti saivat Tähdet, tähdet -kisa/viihdeohjelman. Onnea Eliakselle, shöymies voitti, mikä lienee tässä kisassa tärkeämpää, itse olin kovasti Jannika Been kannatusjoukoissa, Winner takes it all laittoi sukat pyörimään jaloissa, ihon kananlihalla, ja roskat silmiin.

Eliakselle sen verran että jotta totuus ei unohtuisi:


Deep Purple oli v.1970-72 maailmankaikkeuden kovin kokoonpano, niiden lavakunto oli aivan täysin käsittämättömällä tasolla, yhteissoitto kovimmillaan, taidot huipussaan. Mieletön harmonia! Ja siihenhän se päättyi että kaksi egoa otti yhteen, tosin kuulemma tappelivat kuin akat /eli olivat toistensa pitkissä hiuksissa kiinni, raapivat ja sähisivät kuin kissat=), siis laulaja Gillan ja kitaristi Blackmore.
Made in Japan -livelevy on tänäkin päivänä yksi kovimmista livelevyistä, jo pelkät soundit erottaa sen, varsinkin aikakautensa, liveäänityksistä.
Bändin parhaus tulee ilmi esim Space truckin' -biisin kakskyt minuuttisesta versiosta missä jännite ei häviä, turhia taukoja ei ole, ja es. Paicen (rumpali) ote on aivan käsittämättömän herkkä, ollen silti tarkka ja voimakas. Lord (kosketinsoittaja) sooloilee erottuvalla "iloisesti" Hammondilla -tyylillään, saaden aikaan jänniä ääniä (siis ennen vars jännien äänien aikakautta eli kasaria eli syntetisaattoreiden maailmanvalloitusta), ja Glover bassossa pitää kaiken kasassa. Tämä oli Purplen toinen kokoonpano v.1969-73 ja niistä legendaarisin.

Koko levy löytyy juutuupista jos innostuit=)


Muksaa alkanutta viikkoa,

Sus'

21 kommenttia:

 1. Kiitti, kun vinkkasit Kätilöstä! Katsoin sen illalla mieheni kanssa. Tykkäsin kyllä. Hurjaa touhua oli.

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä.
  Ilta-Sanomien verkkosivuilla esitellään aina viikonlopun leffat yhdessä jutussa, siitä näkee helposti mitä tulee miltäkin kanavalta, la ja su - jutut erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tulee joka päivä sähköpostiini telkku.comin viesti, jossa on kyseisen päivän ja seuraavan päivän elokuvat. Nyt oli Kätilö jotenkin jäänyt huomiotta.

   Poista
 3. Ah, mulla on tuolla yhdessä paikassa (pitäisi muuten hakea pois) muutaman vinyylin verran Purplea, Nasareth'ia ja muita alan suuria nimiä. Sattuu olemaan sellainenkin kuin Nasareth'in Loud'n Proud, jonka (levykansion) sisällä on 10 biljoonan dollarin seteli ja tästä levystä seteleineen luvattiin eräällä englantilaisella foorumilla suht mukavasti mutta se ei ole myynnissä kuten ei muutkaan. Vinyylejä on about 200 kpl ja mukana on mm. suomalaisia "Finnhits"- levyjä (1,2,3,jne) jotka ovat....hmmm.. miten sen nyt sanoisi...varsinaisia elämyksiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on FinnHitsejä useammalta vuodelta vinyylinä sekä cd:nä (piti eräisiinkin juhliin niitä hankkia).

   Vinyylit soi kauniimmin.

   Poista
  2. Se on Nazareth, esim levy Razamanaz ja biisi siltä Alcatraz, siis zzzz;DD On edelleen aktiivinen orkka, diggaan hulluna, varsinkin levilevy Snaz on nannaa. mulla on fiksaatio noihin livelevyihin=) Paitsi maailman paras bändi Led Zeppelin kuulostaa studiolevyillä paljon paremmalta, poikkeus täydellistää säännön.
   ju levyt kuulostaa lämpöisemminlä, kaverilla on nelisensataa, lähinnä progelevyä, käyn siellä ajoittain niitä kuuntelemassa. Vaan lopulta se ja sama, mulla soi kuitenkin päässä biisit parhaiten ja se se vasta audiovisuaalinen kokemus onkin=) FinnShitseistä en sano mitään...vai sanoinko jo?

   Poista
  3. Veljeni keräilee proge-älppareitä, hänellä on niitä pitkälti yli 500. Jostain syystä tykkään minäkin progesta ;)

   Poista
  4. Diggailen vähän iisimmästä progesta, tyyliin Jethro tull ja Rush, sellainen kunnon seiskytluvun alun Yes, ELP, Camel ym ampuu vähän yli mut sit taas joskus kunnon tuiskeessa saatan pyytää kaveria soittamaan Gentle Giantia joka taas on tosi Progee.
   Yks tytsy sanoi kerran hiton hyvin - Mikään ei ole niin pysähtynyttä musiikkia kuin proge;DD

   Poista
 4. Deepparit on kyllä hyvä. Mulla on joku kokoelma, cd:llä tosin (Deepest hits?).

  Edelleen tuo Jalkarauta on paras nimi fillarille, se vaan on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, en kiistä mutta sen sisältämä negaatio pudottaa sen pois...
   "EU:ssa eläinten hyvinvointia tavoitteleva pyyntivälineiden sääntely aloitettiin vuonna 1991 säätämällä EU:n jalkarauta-asetus. Sillä kiellettiin jalkarautojen käyttö EU:ssa."
   Samaten se viittaa vankien jalkarautoihin.

   Poista
 5. Niija hei, kuka tuon Rainbow'n levynkannen on taiteillut? On vähän samaa tyyliä kuin Yes'in levykannet taiteilleella Roger Deanilla. (Hyvin vähän.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ken Kelly ja Fin Costello

   p.s. jos siis nimeäisin jalkaraudaksi, en saisi ajaa EUssa;DDDDD

   Poista
  2. Mutta ei me kerrota kelleen sun fillarin nimeä :P

   Poista
  3. Mä maalaan sen valitun nimen siihen=)

   Poista
 6. Täähän ei taas liity aiheeseen oikeen mitenkään, mutta mun piti jo aikaisemmin kertoa. Toi nimi Erkki ei tullut tästä, mutta muistin yhtenä päivänä, että hitsi soikoon....
  Meillä on ollut lemmikki nimeltä Erkki! Ettekä kyllä kukaan arvaa mikä se oli.

  Erkki tuhatjalkainen :D
  Oikeasti sillä oli vain 400 jalkaparia, olivat eläinkaupassa laskeneet ne, kuulemma.
  Se oli tosi symppis tyyppi, ja tykkäsi käpertyä kämmenelle tai käsivarrelle (siinä oli lämmin).
  Erkille vaan kävi vähän huonosti... Se eleli lasisessa terraariossa ja kun me kasattiin meidän kirjahyllyä, ei palikat älytty siirtää sitä terraariota pois tieltä. Ja niinhän sitten kävi, että yksi kirjanhyllyn osa kaatui terraarion päälle, lasi tuhannen ... palasiksi ja yksi niistä viilsi Erkin kahteen osaan :( Toinen pää vilisti sohvan takana ja toinen sen vasta kasautumassa olevan kirjahyllyn takana..
  AM otti molemmat päät kiinni ja - jossain tuolla kaupungin viemäriverkostossa Erkki sitten jatkoi jonkun aikaa elämäänsä.
  Surullinen tarina.
  Äitikin suri Erkkiä pitkään, ehti kiintyä hänkin siihen kun joutui sitä viikon verran hoitamaan kun oltiin reissussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle pojat antoi koulussa liikanimen Erkki. Tai Eki se enimmäkseen oli...

   Mutta tuhatjalkaisen puolikkaat vilistämässä eri suuntiin olohuoneessa on aika kutkuttava tilanne :) siirat, tuhatjalkaiset ja muut maan alla elelevät otukset ei oo mun suosikkeja.

   Poista
  2. No nyyh.., Oisitte pitäneet ne, Erk ja Ki!!

   Poista
 7. Kävitkö kattoo keikan Helsingissä? Poika ja miniä voittivat liput sinne. Vaikka ovatkin nuorempaa polvea, olivat tosi onnessaan päästessään sinne. Kumpikin mun pojista on vanhana syntynyt musiikkimaun suhteen. Lapsena pakotettu kuuntelemaan muita kuin lastenlauluja ;)

  En koskaan voita mitään missään. Jospa nyt. Paitsi voitin suklaalevyn Partapapan ( Timo Lampi) blogiarvonnassa. Elämäni ainoa voitto :D

  VastaaPoista
 8. En käynyt, en oikein jaksa kuunnella muuta kuin tämän aikakauden puppuraa, tämän jälkeinenkin missä coverdale lauloi on jo huonompaa vaikka whitesnake kyllä putoaa. Siirryin blackmoren perässä eli rainbowta diggailebn kympillä, oli laulaja kuka tahansa.
  Tuossa kymmene vuotta sitten aloin osallistua netikisoihinnja jääräpäilin että niin kauan täyttelen niitä kuunes jotain vaoitan ja voitinkin 50 lahjakortin jolla sai ostaa lippuja keikoille, ostin 2 kaverille lipun Vilkkumaan konserttiin Lahteen Sibelius-talolle, oli hyvä keikka ja hieno talo=)
  Sitä ei tiedä milloin voittaa jos vain osallistuu..=)
  Lottoankin kerran viikossa yhden rivin, eihän se enempää tarvii kun osuu vain kohdalle, perin tavan äidiltä, aina sama rivi. Samalla se on joka viikkoinen muistelus mutsista, olen siis lotonnut säännöllisesti 3/2012 lähtien=)

  VastaaPoista
 9. Hyvä, ettei Jalkarauta tule käyttöön. Jää siis vapaaksi. Jos minä joskus saan päähäni ruveta antamaan esineille nimiä, niin Jalkarauta tulee käyttöön ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisin vaikkapa Automies niin voisin polkupyörän nimetä Jalkaraudaksi vaan kun ole Sus' niin ei se nyt käy, ymmärtänet?

   Poista

Jätä puumerkki.. .